Елвис Пресли Ваксина 1956

Елвис Пресли Ваксина 1956: Елвис Пресли е видян пред телевизионни камери, получавайки наскоро лицензирана имунизация. Елвис Пресли е ваксиниран срещу полиомиелит по националната телевизия през 1956 г.
На следващия ден тази сцена беше представена на първите страници на всеки вестник и целта беше постигната: много млади хора и възрастни хора, които преди това са чувствали, че са имунизирани срещу полиомиелит, осъзнаха, че трябва да бъдат ваксинирани, за да предотвратят разпространението на смъртоносната болест.

Елвис Пресли Ваксина 1956
Елвис Пресли Ваксина 1956

Биография и уики на Елвис Пресли

Елвис Пресли, пълно име Елвис Аарон Пресли или Елвис Арън Пресли (виж бележка на изследователя), (роден на 8 януари 1935 г., Тупело, Мисисипи, САЩ – починал на 16 август 1977 г., Мемфис, Тенеси), американски популярен певец, широко наричан “Кралят на рокендрола” и един от доминиращите изпълнители на рок музиката от средата на 1950-те до смъртта му.

Пресли израства обеднял в Тупело, преместен в Мемфис като млад и беше само на няколко седмици извън социалните грижи със семейството си, когато продуцентът Сам Филипс от Sun Records, малка блус компания, се обади в отговор на касетата му за прослушване. Продължиха няколко седмици записващи сесии, като Пресли, китаристът Скоти Мур и басистът Бил Блек формираха групата. Репертоарът им включваше блус и кънтри песни, балади на Tin Pan Alley и госпъл химни, с които Пресли ще стане известен. Пресли беше изложен на част от тази музика чрез радиото, друга чрез петдесятната църква на родителите си и групата пее в Rev. H.W. Черната църква на Брустър в Мемфис, а някои и през блус клубовете на Бийл Стрийт, които започва да посещава като тийнейджър.

See also  faisal kawusi eltern
Елвис Пресли Ваксина 1956
Елвис Пресли Ваксина 1956

Служба в армията

Пресли скоро беше търсен като музикант и актьор. Люби ме нежно (1956), дебютният му филм, беше касов шок. Дори престоят в армията на Съединените щати не оказва влияние върху процъфтяващата кариера на Пресли. Той е призован през 1957 г. и е зачислен в армията на следващия март. В крайна сметка той служи близо година и половина в Германия. Гладис Пресли, обожаваната майка на Пресли, почина малко преди Елвис да замине за Европа. Той получи отпуск и се върна в Мемфис навреме, за да присъства на погребението. Пресли се върна на служба, дълбоко натъжен от нейната смърт. Докато беше в Германия, духът му леко се разведри, когато срещна Присила Болио, млада тийнейджърка. Те се влюбиха и се ожениха в Лас Вегас, Невада, на 1 май 1967 г.

Дъщеря, разводът на Присила и злоупотребата с наркотични вещества

Личният живот на Пресли също изглежда се подобрява по това време. Той се жени за Присила през 1967 г. и на следващата година има дъщеря Лиза Мари. За съжаление този щастлив момент нямаше да продължи. Бракът на Пресли беше в хаос в началото на 70-те години. През 1973 г. двойката се разделя и Присила получава попечителството над Лиза Мари. Пресли също се занимаваше с други лични проблеми, включително нарастващата зависимост от лекарства, отпускани с рецепта; някога слабата рок звезда се бореше с теглото си и разрушителният му начин на живот най-накрая го настигна същата есен, когато беше хоспитализиран заради здравословни проблеми, свързани с наркотици. Пресли остана огромно равенство в Лас Вегас и на турне въпреки личните си трудности. Той направи последното си изпълнение през юни 1977 г. в Индианаполис, Индиана. Той се прибра в къщата си в Мемфис, Грейсланд, след шоуто, за да се подготви за друго турне.

See also  morse code zeichen

Младежката църква на Елвис

Сградата, в която семейство Пресли е посещавало църковни служби, е преместено в родното място, музея, параклиса и парка на Елвис за удоволствие на туристите.

Елвис се запознава с дълбоката южна госпъл музика, която ще се превърне в опора на неговия музикален репертоар тук. Елвис е привлечен от музиката и потенциала да се научи да свири на китара, според служителят на събранието на Бог брат Франк Смит.

Елвис Пресли Ваксина 1956
Елвис Пресли Ваксина 1956

Елвис се научи как да прави D, A и E акорди от брат Франк… всичко, от което се нуждае, за да изсвири „Ole Shep“. Днес посетителите могат да се потопят в петдесятните служби на събранието на Бога от 1940 г. чрез грандиозно мултимедийно шоу.

Основната, скромна сграда с дървена рамка ще застане в ярък контраст с жизнената и мощна природа на проповедите и музиката. Проповедникът ще се лута наоколо, хорът ще бъде изпълнен с дух, а паството ще се люлее в ритъма на вдъхновяващи възхвали.

Елвис така и не постигна мечтата си да се присъедини към Statemen или към госпъл квартетите на Blackwood Brothers, но през остатъка от живота си записва много от любимите си песни от младостта си, емоционалната и вдъхновяваща музика на църквата.

robert habeck größe cm

robert habeck größe cm: Von der Statur her überragt Robert mit 1,62 Metern die meisten Menschen. Unter https://www.bundesregierung.de/ erfahren Sie Read more

joachim hunold vermögen

joachim hunold vermögen: Joachim hat ein geschätztes Nettovermögen von 100 Millionen Euro (rund 105 Millionen US-Dollar).Der deutsche Geschäftsmann Joachim Hunold Read more

nikeata thompson größe

nikeata thompson größe: Nikita ist zum Zeitpunkt des Schreibens dieses Artikels 41 Jahre alt und gilt als reifer Erwachsener. Nikita Read more

jana puglierin lebenslauf

jana puglierin lebenslauf: Jana Puglierin ist seit Januar 2020 Direktorin des Berliner Büros des European Council on Foreign Relations und Read more

olivia pascal kinder

olivia pascal kinder: Ihre Kinder bleiben unbekannt. Am 26. Mai 1957 wurde Olivia Pascal, eine deutsche Schauspielerin, in München, Deutschland, Read more

faberge ei preis

faberge ei preis: Zum jetzigen Zeitpunkt ist Nikeata ein reifer Erwachsener im Alter von 41 Jahren.Sie ist eine deutsch-britische Choreografin Read more

wie alt ist von der leyen

wie alt ist von der leyen: Ursula, 63 Jahre alt, erfreut sich bester Gesundheit.Die deutsche Politikerin und Ärztin Ursula Gertrud Read more

mario basler alter

mario basler alter: Mario hat es bis zum Alter von 53 Jahren geschafft und ist immer noch stark. Um mehr Read more